Повідомляється, що за закон про внесення змін до статті 707 Цивільного кодексу України проголосували 310 народних депутатів з 415 зареєстрованих у залі.

Згідно з документом, вимоги покупця про обмін або повернення товару підлягає задоволенню у разі, якщо товар не був у вживанні, збережено його товарний вигляд, споживчі якості і за наявності доказів придбання товару у цього продавця.

Автор законопроекту - член фракції Наша Україна - Народна самооборона Андрій Парубій пояснив, що, згідно з нині чинною редакцією Цивільного кодексу покупець має право протягом 14 днів з моменту покупки непродовольчого товару неналежної якості обміняти його у місці купівлі на аналогічний товар.

Також депутат відзначив, що ця норма дозволяє продавцям маніпулювати правом покупців і відмовляти їм в обміні товарів належної якості.

Як повідомляється, закон спрямований на усунення неузгодженостей між загальним змістом статті 707 Цивільного кодексу (присвячена обміну непродовольчого товару належної якості) і терміном, який використовується в її частини першій (товар неналежної якості).


Переглядів: 2729
Поширень: 0