За словами віце-прем\'єра, необхідно не тільки провести фінансовий аудит комунальних і приватних ринків, а й притягти до кримінальної відповідальності всіх осіб, які причетні до незаконної приватизації ринків з тим, щоб займатися нелегальними поборами з підприємців. Сергій Тігіпко вважає, що необхідно повернути в комунальну власність всі ринки, які незаконно передані приватним структурам.

За словами політика «велика частина проблем малого бізнесу, у тому числі ринкових торговців, пояснюється не стільки недосконалістю чинного законодавства, як свавіллям місцевої влади». Зокрема, існує безліч фактів порушення процедури при укладанні та продовження термінів дії договорів оренди ринків, укладання договорів оренди без економічного обґрунтування розмірів орендної ставки, встановлення необґрунтованих тарифів на послуги ринків, зокрема сплата ринкового збору та інших платежів без застосування касових апаратів. У результаті десятки мільйонів гривень так і не доходять до місцевих бюджетів.

«За ці порушення винні місцеві чиновники повинні нести відповідальність. Уряд повинен зробити неможливим безкарне зловживання владою з боку чиновників органів місцевого самоврядування, коли бізнес платить незаконні побори, а чиновники уникають відповідальності», - заявив політик.

Сергій Тігіпко вважає, що єдина дієва форма протистояння сваволі місцевої влади - об\'єднання підприємцями своїх зусиль напередодні місцевих виборів, для того щоб отримати гідне представництво в місцевих органах влади. За словами лідера партії «Сильна Україна», партія обов\'язково братиме участь у виборах до місцевих рад не тільки Одеси, але і всіх великих міст країни.

Голова Одеської обласної організації партії «Сильна Україна» Світлана Фабрикант вважає, що депутатська більшість у новій одеській міській і обласній радах буде обов\'язково сформована за участі фракції партії «Сильна Україна». Також партія буде брати активну участь і у виборах мера. «Новим мером Одеси, та й усіх великих міст півдня і сходу країни, обов\'язково стануть політики, яких підтримає партія «Сильна Україна». Одним з перших питань, які ми внесемо до порядку денного місцевих рад, буде врегулювання спорів, пов\'язаних з правом власності на ринки і тарифами на їхні послуги», вважає Сергій Тігіпко.


Переглядів: 2231
Поширень: 0