За останні два дні в Єгипті сталося кілька випадків нападу акул у Червоному морі. Дані про кількість постраждалих і дати нападів акул різняться. 30 листопада, акула напала на двох росіян, чоловіка і жінку, сильно пошкодивши обом ноги. У жінки також пошкоджена спина. 1 грудня постраждали ще два туристи з Росії – акули відкусили їм руки.

Українець, який отримав поранення в результаті нападу акули на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх, у четвер виписаний з місцевої лікарні, повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

Посилаючись на інформацію посольства України в Єгипті, Дікусаров зазначив, що в результаті нападу акули на туристів, які відпочивають на курорті Шарм-ель-Шейх, множинні поранення нижніх кінцівок отримав один громадянин України, який був госпіталізований в місцеву лікарню.

"На даний момент стан українця задовільний, 2 грудня його виписали. У цей день він планує повернутися в Україну", - повідомив прес-секретар МЗС України.

Він також додав, що всі витрати на госпіталізацію і надання нашому співвітчизнику медичної допомоги були покриті за рахунок страхової компанії.

За інформацією посольства України в Єгипті, з 2 грудня цього року на всіх пляжах Шарм-ель-Шейха заборонено купання до отримання додаткових гарантій безпеки для туристів.

За останні 20 років напади акул відбувалися чотири рази.

"Те, що стався напад має ізольований характер, і тому підлягає контролю. Для забезпечення безпеки туристів фахівці з Управління природних заповідників Єгипту вживають усіх заходів для якнайшвидшого вивчення та запобігання нападу акул", - зазначають у посольстві Єгипту. На пляжах працюють мисливці на акул, які виманюють риб за допомогою приманки. Очікується, що незабаром заборону на купання буде знято.
 


Переглядів: 3202
Поширень: 0