Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник.

"У міліції вважають, що таким чином зможуть зробити роботу міліції більш ефективною - адже зекономлені кошти пустять на технічне оснащення правоохоронців і збільшення зарплат співробітникам, які залишилися".

На сьогоднішній день середня зарплата міліціонера становить 2-2,5 тисячі гривень. А дільничний одержує і зовсім 1,7 тисячі гривень.

За словами Фаринника, скорочення торкнуться апарату управління міністерства: "Дуже багато керівних структур, які дублюють роботу міліції на місцях".

"Міжрегіональні, додаткові структури в центральному апараті, що займаються проведенням спецоперацій. Тому, в першу чергу, підуть непотрібні начальники. Також у центральному апараті залишаться тільки ті слідчі підрозділи, які розслідують резонансні злочини", - сказав він.

 "Апарат управління повинен становити 15% від загального штату органу". "Правда, наскільки зросте зарплата співробітників, що залишилися, поки невідомо".

У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній каже, що тих працівників міліції, хто безпосередньо працює з людьми, скорочення не торкнеться.

"Присутності міліції на вулицях, навпаки, недостатньо - ППС, співробітників ДАІ. А от центральний апарат перевантажений", - сказав він.

"Наша мета - не допустити, щоб міліціонери виконували обов\'язки за рахунок своїх грошей. Наприклад, заправляли службові машини за свій рахунок. У нас зараз на 1 автомобіль - 1 літр бензину на добу", - зазначив Стогній.

Крім того, за словами Фаринника, в університетах буде скорочено кількість факультетів, які готують слідчих: "Факультетів у нас 10. Один факультет щорічно готує по 50-60 слідчих, і від кількості страждає якість".

"Ми залишимо по одному в харківській Національній юракадемії імені Ярослава Мудрого, столичній Академії МВС України, львівському та одеському університетах внутрішніх справ. І набирати в них будуть тільки тих, хто вже пройде службу у внутрішніх військах", - сказав він.


Переглядів: 2527
Поширень: 0