10 січня сотні молодих людей проїхалися в нью-йоркському метро без штанів. Мова йде про учасників десятого за рахунком флешмобу "У метро без штанів" (No Pants Subway Ride).

На сайті організатора акції, популярної арт-групи Improv Everywhere, йдеться про 3500 учасників.

О 15:00 за місцевим часом учасники флешмобу увійшли у вагони метро на шести заздалегідь призначених станціях. Спочатку поведінка молодих людей не приваблювала особливої уваги: вони, як і пасажири підземки читали книги та журнали або просто дивилися в простір перед собою.

Однак перед станцією, на якій учасники флешмобу домовилися вийти, вони встали зі своїх місць і зняли предмети верхнього одягу, що покривають нижню частину тіла. Вийшовши на призначеній зупинці, молоді люди ще деякий час залишалися на платформі. Після завершення акції її учасники зібралися на одній з головних площ Манхеттена - Юніон-сквері.

На багатьох, хто брав участь в акції була надіта кумедна нижня білизна, наприклад, в труси горошок або в смужку. На можливе запитання про свою дивну поведінку учасники флешмобу повинні були відповідати, що їм "стало незручно в штанах".

Акція "В метро без штанів" вперше була організована в 2002 році і з того часу проводиться регулярно. Вперше її учасниками стали всього семеро людей. У 2006 році вісім учасників флешмоба заарештувала поліція. Затриманих звинуватили в порушенні громадського порядку, проте згодом суд встав на бік учасників акції і зняв з них звинувачення.

Подібні акції проходять в десятках міст по всьому світу, наприклад, у підземках Берліна, Барселони, Буенос-Айреса і Вашингтона.


Переглядів: 2271
Поширень: 0