Ряд великих виробників гречаної крупи наразі припинили реалізацію своєї продукції. За словами їхніх представників, основною причиною виникнення подібної ситуації є заходи, що застосовуються державними органами для "стабілізації цінової ситуації на ринку".

"Ми повинні відвантажувати крупу з підприємства не дорожче, ніж по 13000 грн/т, щоб ціни в роздробі були не вище 14000 грн/т. Разом з тим, поки що важко можу собі уявити, як можна вийти на таку ціну, якщо вже сьогодні зерно гречки доводиться купувати мінімум по 11000-12000 грн/т. За такого розкладу вартість крупи повинна складати близько 18000-19000 грн/т на умовах франко-склад продавця", - прокоментував ситуацію представник однієї з компаній-виробників гречаної крупи.

Ряд переробників відзначають, що у сформованій ситуації вони в основному зайняті проходженням державних перевірок, а про реалізацію крупи будуть думати після стабілізації ситуації.

Нагадаємо, раніше експерти попереджали, що внаслідок дефіциту гречка буде дорожчати після новорічних свят. При цьому в супермаркетах Києва кілограм гречаної крупи продавався в середньому по 16 гривень, за кілька днів ціна пакета фасованої гречки піднялася до 17,50-19 грн., а в одному з супермаркетів на Троєщині продукт коштував 25 гривень за кілограм.

18 січня до Генпрокурора Віктора Пшонки та голови АМКУ Василя Цушка звернувся депутат Верховної Ради з проханням провести детальну перевірку мережі супермаркетів столиці на предмет законності значного завищення торговельної націнки на гречку.


Переглядів: 2624
Поширень: 0