Борошно зникає з прилавків українських магазинів. Причина - українські борошномельні підприємства припиняють роботу через прес держрегулювання і зростання цін на зерно.
Саме тому борошно вже зникло з роздробу, а проблеми із забезпеченням сировиною починаються і у хлібокомбінатів.
Причиною різкого зниження обсягів реалізації стала неможливість працювати «в плюс» в умовах адміністративного обмеження цін і подорожчання зерна: компанії не мають можливості підвищити ціни на свій товар через жорстке держрегулювання.
Частина підприємств і зовсім зупинили виробництво, ті ж, хто продовжує працювати, відпускають борошно невеликими партіями і в основному постійним партнерам.
Як відомо, раніше точно така ситуація склалася на ринку гречки. Підприємства-переробники опинилися під пресом влади, яка активно здешевлювала популярний продукт.
Не маючи можливості підвищити ціну на свій товар, компанії зовсім заморозили відвантаження, щоб не потрапляти під шквал перевірок держінспекції з контролю за цінами.
Однак, якщо гречка потрапила під прицільну увагу відносно недавно через істерії в суспільстві, то борошно завжди перебувало на особливому контролі уряду.