Міністерство закордонних справ України радить українцям, які їдуть в Ізраїль, мати при собі документи, що підтверджують мету поїздки. Про це під час брифінгу повідомив спікер МЗС Олександр Дікусаров.

«Для громадян України, які від\'їжджають в Ізраїль, обов\'язково мати документи, що підтверджують мету поїздки. Якщо це приватна подорож, то українцям необхідно мати запрошення від  сторони, яка зустрічає з контактом для того, щоб не потрапити в ситуацію, коли прикордонні служби не допустять їх на територію Ізраїлю», - сказав спікер, коментуючи інформацію про повернення українців з причин невідповідності наявних документів при проходженні прикордонного контролю в ізраїльському аеропорту «Бен Гуріон».

Угода між Україною та Ізраїлем про скасування візового режиму для короткострокових поїздок громадян набрала чинності 9 лютого. Відзначимо, що необхідність отримувати візу для візиту в Ізраїль вимагала не так грошових, як тимчасових витрат. Консульський збір у посольстві Ізраїлю становив всього 195 грн, проте для отримання самої звичайної туристичної візи потрібно було пройти досить складну процедуру і зібрати велику кількість документів.

Так, посольство просило запрошення від ізраїльської турфірми, ваучер з готелю з оплаченим проживанням, довідки про доходи, а сплатити консульський збір можна було в єдиному місці - банку «АКБ Траст-Капітал». А туристичним групам у кількості понад 10 осіб для відвідування країни взагалі потрібно було заручитися дозволом МВС Ізраїлю.

Тепер для візиту в Ізраїль потрібно лише купити квиток на літак - так заявляють чиновники обох сторін. Однак на практиці все буде не так просто. При такій перевірці прикордонні служби можуть попросити пред\'явити ваучер на готель, зворотний квиток, страховку - будь-які документи, які підтвердять платоспроможність туриста. Також потрібно враховувати, що перебувати на території Ізраїлю без візи можна буде не більше 90 днів.


Переглядів: 18614
Поширень: 0