Про подібні наміри державних чиновників на презентації проекту «Відкритий світ» заявив керівник робочої групи «Національні проекти» Владислав Каськів. Для реалізації цього плану всім школярам доведеться придбати нетбуки вартістю до 2 тис. грн

Каськів зазначив, що 1,5 млн. - 2 млн. школярів зможуть придбати нетбуки за схемою безвідсоткового кредиту. А відмінники, за його словами, зможуть отримати нетбуки безкоштовно.

Також концепція передбачає, що зі школярів буде стягуватися плата за користування комп\'ютерною програмою. Її розмір поки що не визначений.

Нагадаємо, що в серпні 2010 року Президент України Віктор Янукович обрав «Відкритий світ» в числі 10 національних проектів, які підлягають першочерговій реалізації. У рамках цього проекту планується ввести в українських школах мультимедійні уроки, забезпечити всіх школярів комп\'ютерами і побудувати національну мережу 4G, яка буде використовуватися в освітніх цілях.

Держава планує оголосити конкурс на її будівництво, виробництво нетбуків для школярів і розробку освітньої «хмари» до кінця літа. За словами Владислава Каськіва, до цього часу будуть проведені науково-дослідні роботи по проекту «Відкритий світ».

«4 березня буде оголошено тендер на проведення науково-дослідних робіт по нацпроекту. До 22 липня вони завершаться», - розповів Каськів


Переглядів: 2929
Поширень: 0