У Збройних силах України планується сформувати окремий рід військ – Сили спеціальних операцій.

Про це повідомив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Григорій Педченко.

За його словами, Сили спеціальних операцій буде створено для підвищення спроможностей ЗСУ щодо участі в антитерористичних та інформаційно-психологічних операціях, забезпечення безпеки національного морського судноплавства, захисту життя і здоров\'я громадян та об\'єктів власності за межами України.

Також Педченко наголосив, що одним із важливих елементів Концепції подальшого реформування і розвитку ЗСУ на період до 2017 року є продовження удосконалення системи управління, в перспективну основу якої буде покладено принцип єдиного керівництва угрупованнями військ.

Так, у найближчій перспективі передбачається розформування чотирьох проміжних органів управління, об\'єднання органів управління оперативного рівня, а також проведення функціонального перерозподілу бойового складу ЗСУ за призначенням у мирний час.

Військові колективи будуть поділені на Сили постійної готовності, Сили бойового чергування та Сили нарощування і матимуть відповідний рівень укомплектованості особовим складом, озброєнням, військовою технікою та матеріально-технічними засобами.

Як повідомив начальник Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Аскаров, для забезпечення можливості ефективного застосування Збройних сил у різних ситуаціях передбачається поступовий перехід від видового до міжвидового принципу їх організаційної побудови. У зв\'язку з цим планується створення двох оперативних командувань "Південь" і "Захід".

З метою стримування, локалізації та ліквідації збройного конфлікту, який може виникнути в короткий термін і мати швидкоплинний характер, передбачається створити у складі Збройних сил України Корпус негайного реагування.

Також передбачається якісно змінити стан озброєння та військової техніки ЗСУ і на кінець 2017 року мати до 30% нових або модернізованих зразків.

Інтенсивність заходів бойової підготовки планується підвищити у середньому в 2 рази та надати їм міжвидового характеру.


Переглядів: 2180
Поширень: 0