Статистика свідчить, що кількість таких злочинів має тенденцію до зростання. Потерпілі, як правило, в міліцію не звертаються, боючись розголошення .

Нижче наводимо деякі поради, як не стати жертвою ґвалтівника.

  1. Поведінка жінки не повинна давати щонайменших причин до залицянь з боку незнайомця.
  2. Якщо залицяються на вулиці, треба йти, не починаючи ніяких розмов у натовп людей. Можна викрикнути чиєсь ім\'я чи прізвище — нібито якась знайома людина є поблизу. Якщо ситуація загострюється, потрібно голосно кричати.
  3. Якщо ґвалтівник схопив жінку, треба застосувати фізичний опір — удар ногою у пах нападаючого або двома зігнутими пальцями (вказівним і середнім) затиснути кінчик носа хулігана. Потім підняти їх догори і різко опустити руку (подібно струшуванню термометра). Створюється враження відірваного носа. Ще один з відволікаючих прийомів: жінці потрібно носити з собою цигарки та сірники, незважаючи на те, палить вона чи ні. В тяжкий момент віч-на-віч з ґвалтівником варто запропонувати запалити. Запалити самій цигарку та засунути її за комір своєму «залицяльникові», після чого притиснути її до тіла щонайсильніше і тікати з цього місця.
  4. Отож, найкращий спосіб «охолодити» ґвалтівника — спричинити йому сильний біль у ділянки обличчя, шиї, живота. Можна вкусити його за ніс, губу, вухо, тикнути в очі пальцями. Захищатись треба завжди до кінця — від цього може залежати життя жінки.
  5. Рекомендується проявляти хитрість, обман, щоб заманити ґвалтівника у місце, де є потенційний захист.
  6. Дівчатам-підліткам рекомендується завжди повідомляти батьків — куди, до кого і з ким вони йдуть з дому. На вулиці потрібно перебувати в компанії знайомих друзів. Ідучи в гості, потрібно залишити батькам номер телефону й адресу. Виходячи від гостей, повідомляти про це батьків по телефону. Бажано, щоб хтось з батьків вийшов на зустріч.
  7. Не рекомендується в сутінках ходити дворами, парками та скверами.
  8. Звичайно, добре, щоб жінки володіли фізичними прийомами самбо, карате та іншими ефективними засобами самозахисту, мали при собі газовий балончик.

 


Переглядів: 7268
Поширень: 0