30 жовтня о 4.00 за київським часом в Україні скасовується дія "літнього часу" переведенням годинникової стрілки на одну годину назад.

Про це нагадує Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики.

Перехід на "зимовий час" в останню неділю жовтня здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України", зазначають у Держспоживстандарті.

Нагадаємо, в перший раз "літній" і "зимовий" порядок відліку часу був введений в Англії в 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. Перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався в СРСР з 1981 року. Наразі на "літній" і "зимовий" час переходять у понад 110 країнах світу.

Нагадаємо, раніше "Укрзалiзниця" попередила про можливi затримки потягiв міждержавного сполучення у перiод з 30 жовтня по 3 грудня 2011 року. Це пов’язано з переглядом графiку руху поїздів, спричиненого рішенням Верховної ради про перехід України на зимовий час.

"У зв\'язку з рішенням ВР щодо переходу на зимовий час вперше в історії країн СНД різниця у часі між Україною та Росією становитиме 2 години. Наразі залізничникам потрібно розробити новий графік руху пасажирських поїздів дальнього слідування, поїздів міжнародного сполучення та транзитних у надзвичайно стислі терміни. Робота над графіком ведеться в авральному режимі", - попередили в установі.


Переглядів: 3236
Поширень: 0