Сьогодні страшною та вкрай небезпечною хворобою суспільства є педофілія. Тисячі дітей у світі страждають від посягань збоченців із викривленою мораллю, які примушують їх до статевих відносин.

Не зрозуміло, що штовхає їх до таких ганебних злочинів? Адже, на перший погляд , вони звичайні громадяни, зразкові чоловіки, які мають сім’ї, виховують власних дітей. Отож виникає питання: «Чому вони зазіхають на дітей, втягуючи їх у свої брудні ігри? Навіщо ламають їхні долі, морально та фізично травмують, інфікують хворобами?»

У цивілізованому суспільстві такого не повинно бути, проте «хвиля» нездорових відносин набирає обертів. Життя, наче, знайшло своє відображення у кривому дзеркалі.

Сьогодні значну частину свого вільного часу і діти, і дорослі проводять у всесвітній мережі Інтернет. Там легко можна знайти порнографію, навіть за участю дітей. Збоченці та сутенери спілкуються з дітлахами через різноманітні служби «миттєвих повідомлень», чати та порно спам, через які і вишукують своїх жертв. Розмістивши у мережі свою веб-сторінку з інформацією про себе, свої інтереси, дитина дає змогу зловмисникові добре розпізнати її та в подальшому скористатися цим у своїх злочинних цілях. Зазвичай незнайомець представляється однолітком співрозмовника, швидко входить у довіру. Під час спілкування в мережі Інтернету він може домовитися про зустріч, на якій примусити дитину до статевих стосунків.

Діти повинні завжди уникати випадкових розмов та знайомств із сторонніми. Не повідомляти їм свою адресу, номер телефону.

Для того, щоб уникнути цих небезпечних знайомств, які в подальшому можуть зруйнувати життя дитини і її батьків, необхідно пам’ятати наступні важливі правили безпеки:

  • в першу чергу, батькам потрібно завжди знати коло друзів та знайомих своєї дитини, з ким вона спілкується по Інтернету та мобільному телефону;
  • необхідно дітям постійно нагадувати про те, щоб вони ніде не вступали у розмови із незнайомими людьми, навіть по телефону, не йшли до незнайомців на зустріч, нічого не брали від них (цукерок, іграшок, телефонів та ін.);
  • вчіть своїх дітей, щоб ніколи не йшли з чужими людьми, навіть тоді, коли вони говорять, що мама чи папа десь на них чекає і не може зателефонувати.
  • не варто занадто рано надавати своїм чадам повної самостійності. Вони просто з нею не впораються в силу свого ще дитячого розвитку та небезпечних впливів зовнішнього середовища. У разі своєї відсутності часто телефонуйте та дізнавайтеся, як дитина проводять час.
  • не залишайте дитину на самоті під час її сильного хвилювання, переживання з приводу будь-якої проблемної ситуації, ніколи не звинувачуйте дітей у життєвих негараздах. Не обертайтеся до них спиною у важку для них хвилину. Завжди вмійте зрозуміти їх. Будьте для них не тільки батьками, а й старшими друзями та порадниками. В іншому випадку дитина буде вимушена шукати підтримку за межами сім’ї, а це небезпечно, тому що в більшості випадків, ображені у відчаї діти часто потрапляють у пастку наркоманії, пияцтва та інших злочинних проявів. Трапляється, що саме в той момент може підвернутися дорослий «друг», який добрим ставленням розташує дитину до себе, а потім може цим скористатися в своїх брудних інтересах, негативно вплинувши на її майбутнє.
  • не дозволяйте дітям у пізню пору доби перебувати на вулиці без дорослих.
  • Не дайте зловмиснику жодного шансу підступитися до вашої дитини.


Переглядів: 7604
Поширень: 0