Працівники міліції Вінниччини докладуть усі зусилля, щоб новорічні свята для громадян були безпечними.

Про забезпечення охорони громадського порядку, перевірку законності реалізації піротехнічних засобів та хвойних дерев 7 грудня під час прес-конференції розповіли начальник відділу охорони громадського порядку УМВС України у Вінницькій області Юрій Рекало та начальник відділу дозвільної служби та ліцензування УМВС України у Вінницькій області Ігор Ковалик.

Незабаром громадяни святкуватимуть Новий рік та Різдвяні свята. Для працівників міліції це відповідальні дні, адже саме від них залежить спокій та безпека громадян. У цей період правоохоронці переходять до посиленого варіанту несення служби. За словами начальника ВОГП УМВС України у Вінницькій області Юрія Рекала, в цьому році спокій жителів області охоронятимуть близько півтори тисячі правоохоронців. Серед них працівники апарату УМВС, військовослужбовці внутрішніх військ МВС України та працівники територіальних підрозділів. У новорічну ніч правоохоронці нестимуть службу цілодобово.

У передсвяткові дні щороку на території України проходять профілактичні операції «Петарда» та «Ялинка». Перша з них спрямована на недопущення надходження в продаж несертифікованої піротехнічної продукції, друга – на недопущення фактів незаконної вирубки ялинок та їхній продаж у невстановлених для цього місцях.

Працівники міліції спільно з представниками лісового господарства будуть здійснювати посилений контроль за охороною хвойних насаджень, лісових масивів, прилеглих до населених пунктів та автошляхів, перевіряти ринки, підприємства, які займаються порізкою та заготівлею деревини, з метою запобігання незаконній вирубці хвойних дерев.

Згідно чинного законодавства реалізація заготовлених ялинок дозволяється тільки при наявності відповідного сертифікату.

Порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 65 КУпАП «Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка», яка тягне за собою накладання штрафу в розмірі від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян; ст. 159 КУпАП «Порушення правил торгівлі на ринках», яка тягне за собою накладання штрафу в розмірі від трьох до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян; ст. 160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях», яка тягне за собою накладання штрафу в розмірі від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Незабаром на території області почнуть проводитися рейди, метою яких є виявлення фактів продажу несертифікованої піротехнічної продукції. На сьогоднішній день 59 підприємців у Вінницькій області мають змогу офіційно займатися продажем піротехнічної продукції. На цей вид діяльності вони оформили відповідні ліцензії.

Міліція застерігає громадян від придбання несертифікованої піротехнічної продукції, яка продається в невстановленому місці, без відповідних документів і несе в собі небезпеку. До кожного піротехнічного засобу обов’язково має бути інструкція, а також має бути вказана дата виготовлення та термін придатності. Дотримуйтесь цих умов, щоб уникнути на вашому святі нещасних випадків. Особливо це стосується дітей! Законодавством України продаж будь-яких піротехнічних засобів особам до 18 років категорично заборонений. Діти, які купують небезпечні забавки можуть отримати травми, опіки, каліцтва. В минулому році через нехтування правилами безпеки під час використання піротехніки на території України загинуло троє людей.

Підприємців-порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст.195-6 КУпАП). Санкція статті передбачає накладання штрафу в розмірі від 500 гривень. За повторне правопорушення – 1700 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

Аби не виникло проблем з використанням даної продукції, пам’ятайте – використовувати феєрверки можна лише до 22.00, а у новорічну ніч - до 6.00 години ранку.


Переглядів: 5532
Поширень: 0