У Немирові Вінницької області першого березня планують відкрити центр штучної нирки. Це буде другий гемодіалізний центр на території Вінницької області. Повна назва центру - сателітний гемодіалізний центр обласної лікарні ім. Пирогова.

У центрі гемодіалізу буде п\'ять діалізних залів, де одночасно зможуть користуватись апаратом штучної нирки 10 пацієнтів. До центру вже завезено 4 апарати штучної нирки, ще шість планують завезти. Це обладнання компанії «Гамбро», яке виготовляють в Італії.

Головний лікар Немирівської ЦРЛ Олександр Конотоп говорить: “На сьогоднішній день цей гемодіалізний центр буде обслуговувати південні райони нашої області. Це Чічільницький, Піщанський, Крижопільський, Томашпільський, Ямпільський, Тульчинський, Гайсинський і Теплицький. Людей, які потребують постійного гемодіалізу, у цих районах близько 140-160 осіб. Все це здійснюється за державні кошти. Затрати, звісно колосальні. Для прикладу: ліжко у нашій лікарні коштує приблизно 200 грн на добу, а у цьому відділенні буде близько двох тисяч, якщо не враховувати затрат на харчування. Хворі просто приїжджатимуть, отримають процедуру і їхатимуть додому.”

Загалом на придбання нового обладнання центру було виділено 2 мільйони гривень. На ремонт - 1,2 мільйона гривень.

На повну потужність центр запрацює до кінця березня. В подальшому він обслуговуватиме пацієнтів обласного гемодіалізного центру Пироговки, оскільки той планують закрити на капремонт.

 



Переглядів: 5137
Поширень: 0