Завершальним акордом дводенного перебування у Вінниці кримської делегації на чолі із заступником міністра курортів і туризму Автономної Республіки Крим Миколою Мариновим на теренах Вінниччини стала прес-конференція, що відбулася 24 квітня в управлінні у справах преси та інформації облдержадміністрації.

Прес-конференція на тему: «Оздоровчі можливості Криму і спеціальні умови для мешканців регіону на сезон 2012 р.» стала презентацією санаторно-лікувальних можливостей Автономної Республіки. Метою проекту «Дні Криму» є популяризація лікувально-оздоровчих можливостей кримського курорту, зокрема, і в період міжсезоння.

«Нам є що показати і що запропонувати. Недарма Крим називають світом в мініатюрі. Крим поєднує в собі багатства природи – три кліматичних пояси, чудовий клімат, різноманіття природних ландшафтів, ліс і степ, море і гори, багату історію – на території Криму понад 11,5 тисяч пам\'яток історії, культури та архітектури, що відносяться до різних історичних епох, цивілізацій, етносів і релігій.

У Євпаторії є квартал, де розміщено 7 церков різних конфесій світу. Завдяки географічному положенню, екологічним та історичним умовам Крим з глибокої давнини був своєрідним перехрестям різних племен, народів та культур.

Багатство і розмаїття кримської кухні, розвинене виноробство – все це ми готові запропонувати нашим туристам.

І звісно, найголовніша перевага – санаторно-курортне лікування. Природа Криму має багаті лікувальні властивості, – зазначив М. Маринов – Особливості географічного розташування, наявність лікувальних іоново-сульфідних грязей та мінеральних вод відкривають широкі можливості для відпочинку, відновлення здоров’я та лікування більш як 20 хвороб. Тому ми хочемо залучити вінничан до відпочинку саме в Криму. Спектр захворювань, які можна лікувати в Криму, доволі широкий. Як ілюстрацію хочу навести один приклад. Нещодавно у нас в Криму побував колишній король Афганістану. Його мати тривалий час не могла завагітніти. Її відправили до Криму. Після проведеного лікування вона змогла стати матір’ю. Тож колишній король і приїхав подивитись на місця, яким завдячує своїй появі на світ, – розповів М. Маринов.

Серед новинок сезону, які обіцяють стати привабливими і цікавими для вінничан М.Маринов назвав старі ціни (підвищення цін відбулося на рівні 5-7%), перший в Європі сафарі-парк "Тайган" у Білогірському районі Криму площею 32 га, відкриття якого відбулося нещодавно – 21 квітня поточного року. Всього в "Тайгані" живуть понад 1 500 тварин, серед яких 58 левів, єдина в Україні пара жирафів, близько 200 павлінів, тигри, леопард, ведмеді, мавпи, верблюди, антилопи, лані, різноманітні птахи тощо. Квитки для дорослих в сафарі-парк коштуватимуть 100 гривень, для дітей – 50 гривень. Найбільший в Україні дельфінарій відкриють у Євпаторії, зал для глядачів якого розрахований на 700 посадочних місць. Його відкриття буде приурочене до початку нового туристичного сезону. У ньому будуть всі морські тварини, які піддаються дресируванню. Сьогодні готується програма за участю морських котиків і дельфінів, а наступного сезону у виступах братимуть участь морські леви. Програма буде орієнтована на дитячу аудиторію. Картингова траса під Євпаторією тощо. Розмаїття фестивалів, зокрема традиційний фест "Джаз Коктебель" – найбільший в Україні джазовий Open Air фестиваль. Новинкою стане і категоризація пляжів – у Криму планують запровадити систему класифікації пляжних територій залежно від переліку послуг, що надаються, і якості пляжного сервісу, – наголосив М.Маринов.

Кримчани назвали Вінницю сучасним європейським містом і відзначили чистоту та комфортність перебування в місті, а вінничанам подякували за надзвичайну людяність і гостинність.



Переглядів: 4644
Поширень: 0