Перерахунок проводитиметься відповідно до прийнятої 23 квітня 2012 року Кабінетом Міністрів України постанови № 327 «Про підвищення рівня соціального захисту населення», яка спрямована на реалізацію соціальних ініціатив Президента України В. Януковича щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян.

Осучаснення буде проведено до середньої заробітної плати за 2007 рік тим, у кого пенсії обчислені відповідно до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», а також колишнім військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, які одержують пенсії відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Досить суттєво збільшаться в результаті осучаснення розміри пенсій шахтарів, хіміків, науковців.
Для всіх пенсіонерів, які отримують трудові пенсії та мають страховий стаж жінки – 20 років, чоловіки – 25 років і незалежно від часу виходу на пенсію, розмір підвищення до пенсії в результаті перерахунку не може бути меншим, ніж 100 гривень.

Для пенсіонерів, які мають меншу тривалість страхового стажу, сума підвищення становитиме не менше 50 гривень, а для одержувачів соціальних пенсій – 30 гривень.

Розмір підвищення до пенсій членам сімей померлих інвалідів війни вирівняється до рівня пенсій членам сімей загиблих. Тобто збільшиться з 28 до 42 % прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, а саме, на 119,1 грн. (з 238,1 до 357,2 грн.) у 172,4 тис. осіб.

Понад 13 тисячам учасників війни розмір підвищення збільшиться на 42,5 грн. (в осіб, нагороджених медалями, – з 127,6 до 170,1 грн., в інших учасників війни – з 85,1 до 127,6 грн.), - повідомляє головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.



Переглядів: 5401
Поширень: 0