«Правила додержання тиші на території міста Вінниці» були затверджені сесією міської ради 19 вересня 2008 року, але за словами Сергія Кудлаєнка, з моменту їх прийняття - не виконуються, що можна спостерігати щоденно після 10 години вечора.

Феєрверки та салюти лунають близько опівночі, гучна музика у ресторанах та на заправках - це найпоширеніші скарги вінничан на порушення тиші до міліції. Згідно Правил, підприємці, котрі здійснюють торгівлю піротехнічними засобами, не мають права продавати феєрверки та салюти дітям до 18 років. Феєрверки, гучна музика та будівельні роботи, які створюють шум поблизу житлових будинків, не повинні заважати мешканцям відпочивати з 22:00 до 8:00 год. у будні дні, а у святкові та вихідні дні - тиша повинна дотримуватися цілодобово.

Більшість вінничан констатують порушення своєю необізнаністю, тому для ознайомлення мешканців з Правилами та допустимим часом використання піротехнічних засобів на території міста, покупцям феєрверків у вигляді касового чеку буде надаватися пам\'ятка, створена управлінням розвитку споживчого ринку та послуг міської ради.

Сергій Кудлаєнко наголосив, що незабаром буде створена робоча група, яка контролюватиме додержання Правил тиші. Порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності. Працівники міліції кажуть, що повторне таке правопорушення може розцінюватися як дрібне хуліганство, за яке покарання значно суворіше. Сергій Кудлаєнко зазначає, що нерозуміння з боку керівництва ресторанів чи кафе - може призвести до примусової зміни режиму роботи закладу.


Переглядів: 3744
Поширень: 0