В рамках програми «Молодіжна ініціатива – 5 років до успіху» у місті планується проводити безкоштовне тестування школярів, котрі будуть вступати до вищих навчальних закладів. Адже на сьогоднішній у Вінниці працює понад 23 заклади 1-4 ступенів. Серед школярів випускних класів постала проблема – яку саме вибрати професію. Адже більшість новоспечених студентів вирішують вступати на факультети модних спеціальностей за порадою батьків або ж друзів. Однак після закінчення ВУЗу знайти роботу за спеціальністю доволі складно. Навіть не зважаючи на те, що сьогодні у Вінниці кваліфікованих спеціалістів досить мало.

«Зараз у Вінниці відчувається дисбаланс на ринку праці. З одного боку в нас є проблема влаштування на роботу випускників, а з іншого боку - сьогодні відчувається кадровий голод на багатьох підприємствах, які лише починають розвиватись. Тому ми вирішили за допомогою безкоштовного тестування допомогти школярам самовизначитись із обранням майбутньої професії», - каже начальник відділу у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради Руслан Анфілов.

Зараз у нашому місті є й такі навчальні заклади, після закінчення яких знайти роботу майже неможливо. Тому тестування, котрі проводитимуться – будуть фаховими. Усі учні 9-х та 11-х класів зможуть за бажанням і абсолютно безкоштовно пройти тести, які допоможуть молоді визначитись із майбутньою професією.


Переглядів: 3316
Поширень: 0