Якщо змінилася податкова адреса

Фізичні особи – платники єдиного податку І та ІІ групи – заяву про зміну податкової адреси подають до податкового органу не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася зміна адреси;

Фізичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи – заяву подають разом з податковою декларацією за податковий (звітний період),у якому відбулася зміна податкової адреси;

Юридичні особи – платники єдиного податку ІV групи – заяву подають разом з податковою декларацією за податковий (звітний період),у якому відбулася зміна податкової адреси.

Якщо змінилося найменування юридичної особи – заява про зміну найменування для внесення відповідних змін до свідоцтва подається до органу ДПС протягом місяця з дня виникнення таких змін.

Якщо змінилося прізвище, ім’я, по батькові приватного підприємця – заява про зміни для внесення відповідних змін до свідоцтва подається до органу ДПС протягом місяця з дня виникнення таких змін.

Якщо змінилося місце провадження господарської діяльності

Фізичні особи – платники єдиного податку І та ІІ групи – заяву про зміну місця провадження господарської діяльності подають до податкового органу не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася зміна;

Фізичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи – заяву подають разом з податковою декларацією за податковий (звітний період),у якому відбулася зміна місця провадження господарської діяльності;

Юридичні особи – – платники єдиного податку ІV групи – заяву подають разом з податковою декларацією за податковий (звітний період),у якому відбулася зміна місця провадження господарської діяльності

Якщо змінилися види господарської діяльності

Фізичні особи – – платники єдиного податку І та ІІ групи – заяву про зміну видів господарської діяльності подають до податкового органу не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися зміни.

Зміни щодо найменування юридичної особи; прізвища, ім’я та по-батькові приватного підприємця; податкової адреси; місця провадження господарської діяльності та видів господарської діяльності вносяться органами ДПС до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в день подання заяви.

За бажанням платника єдиного податку, у разі наявності вищенаведених змін свідоцтво може бути замінено на нове.

До отримання нового свідоцтва платник єдиного податку здійснює господарську діяльність на підставі раніше виданого свідоцтва, яке повертається органі ДПС у день отримання нового свідоцтва.

При зміні ставки єдиного податку:

Фізичні особи – платники єдиного податку І групи, які у календарному кварталі перевищили обсяг доходу 150 тис.грн., з наступного календарного кварталу переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для ІІ або ІІІ групи. Заява про зміну ставки єдиного податку у зв’язку з перевищенням доходу подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення.

Фізичні особи – платники єдиного податку ІІ групи, які у податковому звітному періоді перевищили обсяг доходу 1 млн.грн., в наступному календарному кварталі переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для ІІІ групи. Заява про зміну ставки єдиного податку у зв’язку з перевищенням доходу подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення.

Якщо юридична особа змінює ставку єдиного податку з 3% на 5% у разі анулювання реєстрації платника ПДВ та навпаки, з 5% на 3% – у разі реєстрації платником ПДВ, заява про зміну ставки подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію ( анулювання) реєстрації платника ПДВ.



Переглядів: 4835
Поширень: 0