МНС закликає керівників областей вжити невідкладних заходів у зв´язку з погіршенням погодних умов.

Як йдеться в документі, за інформацією Українського Гідрометцентру МНС України, в період з 27 по 29 серпня на території України очікується різке погіршення погодних умов. Вночі 27 серпня у західних, вдень у північних, Вінницькій, Черкаській і Кіровоградській областях, а 28-29 серпня на всій території України пройдуть сильні та дуже сильні дощі з грозами, місцями з градом і шквалами до 22 м/с.

В окремих районах Автономної Республіки Крим, південних і центральних областях очікуються опади з крупним градом і шквалами 25-30 м/с.

У цей період, починаючи із західних областей, прогнозується пониження температури повітря вночі до 9-15°С, вдень до 14-19°С, у південних та східних областях - вночі до 15-20°С, вдень до 21-26°С.

На річках західних областей передбачається погіршення гідрологічної обстановки та формування дощових паводків у межах русел річок.

В.о. Міністра МНС Віталій Бут просить голів обласних державних адміністрацій вжити превентивних заходів, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям у населених пунктах, на об’єктах економіки, системах життєзабезпечення, транспортної інфраструктури та забезпечити оперативне реагування у разі їх виникнення внаслідок погіршення погодних умов.



Переглядів: 2971
Поширень: 0