Кожен з нас, сідаючи у автобус чи таксі хоче бути впевненим, що потрапить до місця призначення вчасно та без будь-яких пригод, які б зашкодили моральному або фізичному здоров’ю. Утім на око відрізнити добросовісного перевізника від „тіньовика” пересічному громадянину практично неможливо. Отож, допомогти йому в цьому, а відтак посприяти легалізації вантажних та пасажирських перевезень взялися податківці.

Як повідомили в управлінні податкового контролю ДПС у Вінницькій області, станом на 25 вересня поточного року в регіоні проведено 82 перевірки автоперевізників, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення. У 61 випадку з них встановлено порушення. Зокрема виявлено 16 випадків перевезень без відповідних дозвільних документів, 14 випадків відсутності або неналежного ведення обліку доходів і витрат. Виявлено 42 громадянина, які здійснювали діяльність без держреєстрації. Також проведено документальні перевірки підприємств, що надають послуги з перевезення пасажирів.

За наслідками контрольно-перевірочної роботи до порушників застосовано фінансових санкцій в сумі 33,3 тис.грн., в тому числі складено 55 протоколів та накладено адміністративних штрафів в сумі 22,4 тис.грн.

Робота в даному напрямку буде продовжуватися. Адже, як зазначає Голова ДПС у Вінницькій області Ірина Зленко, усі масово-роз’яснювальні та контрольно-перевірочні заходи вінницьких податківців спрямовані на те, щоб ринок пасажирських та вантажних перевезень став прозорим у сплаті податків і перестав загрожувати безпеці пасажирів.



Переглядів: 3504
Поширень: 0