Україна перейде на зимовий час, перевівши стрілки годинника  на одну годину назад, 28 жовтня о 4 годині ранку. Таким чином, темніти і світати буде на годину раніше. Це означає, що, з одного боку, ми будемо лягати спати раніше, а з іншого- спати на годину довше.

Перехід на зимовий і літній час відбувається згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України". У відповідності з постановою в країні діє час другого часового поясу з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на одну годину вперед і в останню неділю жовтня о 04:00 на одну годину назад.

Як повідомили в прес-службі "Укрзалізниці", у зв\'язку з переходом на зимовий час були завчасно внесені й погоджені з адміністраціями сусідніх країн зміни в графіку руху пасажирських поїздів.

Час відправлення/прибуття, який вказаний на проїзних документах (квитках) пасажирів, є відповідним до скоригованого графіка руху пасажирських та приміських поїздів із збереженням усіх зупинок та без відхилень від графіку руху.



Переглядів: 6200
Поширень: 0