В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Багато людей в цей день приходять до водойм не лише набрати цілющу воду, а й скупатися в ополонці, щоб набратися здоров’я на весь наступний рік.

Оперативно-рятувальна служба Вінниччини звертається до всіх громадян із проханням бути вкрай обережними, перебуваючи поблизу водних об’єктів під час святкування та дотримуватися елементарних правил безпеки.

Не виходьте без потреби на лід і не залишайте без нагляду дітей. Переконайтеся, що лід, на який ви виходите, достатньо міцний. Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. Якщо ви вирішили пірнути в ополонку, то купайтесь в спеціально призначених для цього місцях. Не заходьте у воду в стані алкогольного сп\'яніння. Утримайтеся від купання, якщо у вас хворе серце. Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму.

Обов’язково візьміть із собою теплий одяг, щоб мати змогу після купання обтертися насухо і переодягтись.

Нехай свято Водохреща буде для Вас веселим та безпечним.



Переглядів: 4362
Поширень: 0