За ініціативи Президента України Віктора Януковича до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» та Постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності» були внесені зміни. Відтепер систему отримання дозволів та ліцензій на заняття певних видів господарської діяльності спрощено. Перелік документів, необхідних для отримання ліцензій, значно скоротили. Так, наприклад, для отримання дозволу на охоронну діяльність необхідно надати до відділу дозвільної системи УМВС лише заяву та документ про державну реєстрацію даного об’єкту. Такі зміни стосуються усіх видів господарської діяльності.

Підприємці, які займаються певним видом господарської діяльності, мають дотримуватися певних ліцензійних умов, передбачених законодавством. Контроль за цим покладено на працівників дозвільної системи міліції. За недотримання цих умов підприємця можуть позбавити ліцензії. Якщо раніше під час оформлення документів на той чи інший вид діяльності працівникам міліції необхідно було надати певні довідки медичного та юридичного характеру, то тепер підприємець має їх оформляти на своїх працівників та надавати їх під час перевірки. Підприємцям-порушникам надаватиметься час на усунення недоліків. У разі ігнорування – ліцензію буде анульовано.

В минулому році за порушення правил ліцензування на Вінниччині працівниками міліції позбавили ліцензій шістьох підприємців.



Переглядів: 5860
Поширень: 0