Мета Конкурсу - популяризувати тематику фондового ринку в журналістському середовищі, відзначити видання і журналістів, які найбільш активно і якісно висвітлюють дану тематику, об\'єднати провідних журналістів національних ділових видань, учасників фондового ринку України та представників влади, створивши, тим самим, додаткові сприятливі умови для розвитку галузі в цілому.

«Комісія як регулятор фондового ринку перебуває у постійному контакті з журналістами, тому ми бачимо професійність та об’єктивність вітчизняних фінансових ЗМІ, - констатує Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР. - Але, в той же час, ми розуміємо, що українська фондова журналістика має потенціал розвитку. Саме тому ми й виступили ініціаторами цього конкурсу. Прагнучи досягнення максимальної користі від конкурсу, його головними принципами ми визначили об\'єктивність і справедливість, відкритість і неупередженість. Тому його переможці визначатимуться у ході незалежного і абсолютно прозорого голосування членів журі, загальновизнаних і авторитетних експертів в частині ринку цінних паперів».

За підсумками року, що минає, оцінюватиметься більш 30 номінантів у семи номінаціях. Планується, що звання «кращих серед кращих» отримають журналісти та редактори інтернет-ЗМІ, друкованих видань та інформаційних агентств, а також безпосередньо фахівці медіа оцінять своїх «братів по перу» в рамках номінації «Визнання колег». Загальна чисельність членів журі становить 15 експертів фондового ринку з державного сектору, професійних учасників фондового ринку, представників наукового співтовариства, провідних приватних інвесторів та ін.

«Робити інформацію доступною – девіз і мета АРІФРУ, що є дуже спорідненим до основної цілі ЗМІ, тому ми не могли не підтримати проведення цього конкурсу, - зауважує Юрій Бойко, директор АРІФРУ. – ЗМІ сьогодні вносять значний внесок у розвиток фондового ринку, оскільки вони не лише інформують українців про основні події, але і підвищують рівень фінансової грамотності населення, викликають дискусії та обговорення проблем ринку у громадськості. Ми вважаємо, що ці зусилля повинні бути оцінені належним чином. Додатково зазначу, що ми намагаємось забезпечити об’єктивність результатів конкурсу за допомогою залучення громадськості – так, методологія конкурсу буде обговорюватися і з експертами – і з учасниками ринку, і з самими журналістами».

Що стосується регламенту та етапності конкурсу, то планується, що обговорення методології та опитування експертів відбудеться у лютому, підрахунок балів та підбиття підсумків пройде у березні, а церемонія нагородження переможців конкурсу запланована на квітень 2013 року.

З методологією, учасниками конкурсу, його новинами та партнерами можна ознайомитись на його офіційній сторінці http://smida.gov.ua/best_journalist .

Довідка:

Організатори Конкурсу:

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку – національний регулятор фондового ринку, діяльність якого спрямована на всебічне стимулювання розвитку українського ринку цінних паперів як одного з найважливіших сегментів вітчизняної економіки. Серед основних завдань Комісії - забезпечення реалізації єдиної державної політики з цінних паперів та функціонування фондового ринку в Україні, здійснення правового регулювання відносин, що виникають на ринку цінних паперів, запобігання зловживань і порушень на фондовому ринку, захист інтересів інвесторів - громадян України, компаній, держави, а також розвиток економіки шляхом стимулювання залучення інвестицій за допомогою інструментів фондового ринку.

Державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» працює з 1998 року. Основна мета діяльності - забезпечення і всебічний розвиток системи розкриття інформації на фондовому ринку України.

Агентство є уповноваженою особою з розкриття інформації в загальнодоступній інформаційній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Єдиний інформаційний центр, що акумулює інформацію про діяльність підприємств (емітентів цінних паперів) і професійних учасників фондового ринку України, і надає публічний доступ до даної інформації створений на Інтернет-порталі Агентства - www.smida.gov.ua .



Переглядів: 2767
Поширень: 0