Останнім часом до міської ради все частіше звертаються вінничани, які постійно проживають на територіях дачних масивів чи садових кооперативів. Справа в тому, що будинкам, в яких вони проживають, вже присвоєно поштові адреси, але зареєструватись за вказаними адресами мешканці не могли, відповідно, не мали і можливості обслуговуватись у лікарнях, користуватись школами, дитячими садочками, отримувати довідки від квартальних комітетів. Тому виконкомом міської ради було визначено механізм, який дозволить врегулювати процес реєстрації таких вінничан.

Щоб зареєструвати місце свого постійного проживання – необхідно зібрати ряд документів. Перш за все, слід підтвердити той факт, що дачний чи садовий будинок може бути використаний для постійного проживання і відповідає установленим нормам. Довідку про таку відповідність буде готувати КП «Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації» на підставі матеріалів інвентаризаційних справ та проведеного обстеження і оцінки технічного стану будинків. У разі відповідності садового чи дачного будинку вимогам нормативних документів, що ставляться до садибних будинків, БТІ готує проект рішення про включення відповідного будинку до житлового фонду та подає його на розгляд виконкому. Після визначення будинку придатним для постійного проживання та включення до житлового фонду органи міграційної служби не матимуть підстав для відмови у реєстрації місця проживання громадян у таких будинках. За встановленим виконкомом порядком органи самоорганізації населення (квартальні комітети), заклади охорони здоров’я, освіти, соціальної допомоги, поштового зв’язку, міграційної служби повинні забезпечити реалізацію відповідних конституційних прав мешканців таких будинків за місцем їх проживання.

Відтак, після завершення усіх необхідних процедур, постійні мешканці садових або дачних масивів зможуть зареєструватися за місцем проживання та звертатися за отриманням медичної й соціальної допомоги у тому районі, де вони проживатимуть. Крім того, в подальшому, під час виборів та референдумів, зможуть здійснювати волевиявлення на своїй дільниці, до якої не потрібно буде їхати на інший кінець міста.



Переглядів: 8407
Поширень: 0