Начальник управління боротьби з кіберзлочинністю МВС Максим Літвінов дав кілька практичних порад щодо безпечного користування електронними сервісами.

У першу чергу це стосується використання антивірусних програм, користування складними паролями довжиною не менше 8 символів, що не мають жодних прив’язок до персональних даних людини.

«Ми також рекомендуємо використовувати різні паролі під час доступу до власних профілів у різних соціальних мережах, а також бути обережними під час користування точками вільного доступу WI-FI. Неуважне ставлення до персональної інформації грає на руку кіберзлочинцям», – підкреслив Максим Літвінов.

За його словами, також необхідно уважного ставитися до вимог безпеки при користуванні електронними сервісами, не розміщувати всієї персональної інформації у вільному доступі тощо. Якщо ж користувач виявив ознаки несанкціонованого доступу до власної електронної поштової скриньки чи профілю, слід негайно звернутися із заявою до міліції.

Правоохоронці планують розповсюдити детальні рекомендації стосовно безпечного користування веб-сервісами серед тих категорій громадян, які є активними користувачами мережі Інтернет і можуть стати жертвами зловмисників: підлітків, студентів, громадян, які мають персональні профілі у соціальних мережах.



Переглядів: 3058
Поширень: 0