Про це газеті „МІСТО” повідомила перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення Вінниці Ольга Мансурова. Як вона пояснила, Постановою КабМіну передбачено, що ті українці, які втратили роботу під час економічної кризи, мають право отримувати субсидію на комунальні послуги, надаючи довідку про матеріальну допомогу з безробіття за три місяці. Втім, ця пільга стосується далеко не всіх безробітних.

- Виключення стосується тих, хто не має права на отримання матеріальної допомоги з безробіття, - пояснила Ольга Мансурова. – Зокрема, ті вінничани, які звільнилися „за згодою сторін” і які протягом 90 календарних днів не отримують матеріальну допомогу з безробіття, не можуть отримати цю пільгу. Виходить, що пільга в нас є, а механізму її реалізації - немає. Адже дуже багато людей звільнилися з роботи, не знаючи, що не матимуть права на пільги і не матимуть права на допомогу.

За останній період до управління за консультаціями звернулося тільки 5-6 вінничан щодо цієї пільги, каже Ольга Мансурова. І це тільки консультації. А призначення не було ще жодного.


Переглядів: 3118
Поширень: 0