Під час нагляду за дорожнім рухом працівники ДАІ виявлятимуть транспортні засоби, на яких використовуються номерні знаки з порушенням вимог ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відпрацювання під умовною назвою «Номерний знак» триває з 5 по 12 червня.

Перевірка номерних знаків

Під час операції особливу увагу інспектори ДАІ звертають на водіїв, які керують транспортними засобами:

  • без номерного знаку або з номерним знаком, що не належить цьому засобу;
  • з номерним знаком, закріпленим у невстановленому для цього місці;
  • з номерним знаком, закритим іншими предметами чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів,
  • з перевернутим або неосвітленим номерним знаком.

Перевірка номерних знаків

Такі порушення набрали массового характеру, що змусило співробітників ДАІ розпочати операцію «Номерний знак». Лише за два дні відпрацювання співробітниками Державтоінспекції Вінниччини виявлено 107 порушень Правил дорожнього руху у данному напрямі. Зареєстровано 35 випадків керування водіями траснспортними засобами без номерного знаку або з таким, що не йому не належить; 28 - закріпленим у невстановленому місці; 25 – закритим іншими предметами, що не дозволяє чітко його визначити з відстані 20 метрів; 19 випадків, коли номерний знак виявився перевернутим чи неосвітленим та два автомобіля, номерні знаки яких не відповідають стандартам.

Згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн (ч.6. ст. 121 КУпАП ).



Переглядів: 5273
Поширень: 0