Адже у минулому році було створено Інтеренет-сайт Центральної бібліотечної системи. Зараз на ньому описано понад 4 тисячі книжок, в тому числі і на іноземних мовах.

Завдяки додатковому фінансуванню з місцевого бюджету та за рахунок залучення спонсорських коштів, для бібліотек міста у минулому році було придбано 21 комп’ютер. А у вересні у трьох бібліотеках відкрилися інформаційні центри. Завдяки цьому можна без проблем ознайомитись із кращими зразками художньої, класичної та сучасної літератури, образотворчого та музичного мистецтва, подій у галузі економіки, політики та науки країн світу. Тому, аби читати книжки он-лайн, потрібно лише зайти на Інтернет-адресу mybiblio.com.ua. Окрім цього, за словами начальника управління культури міської ради Ірини Френкель, торік бібліотечний фонд міста оновили книжками на суму 90 тисяч гривень.

«Завдяки додатковим коштам, які було виділено із місцевого бюджету у минулому році та благодійним внескам, ми не лише закупили нові книжки та розробили Інтернет-сайт Центральної бібліотечної системи, але й зробили ремонт у бібліотеках. Приміщення наших бібліотек збудовані ще в радянські роки. Всі вони потребують капитального ремонту. Тому ми зробили ремонтні роботи на 140 тис. грн. та відновили читальну залу Центральної бібліотеки ім. Бевза. Відтепер усім відвідувачам бібліотек буде значно комфортніше», - запевняє Ірина Френкель.

Разом з тим, майже 1,4 мільйона книжок фондів місцевих бібліотеках (або 65 тис. примірників щороку) потребують оновлення. З початку 2009 року вже придбано три тисячі нових примірників за рахунок коштів міського бюджету і майже 2,5 тис. книжок – за рахунок залучених коштів.


Переглядів: 6285
Поширень: 0