З 16 вересня буде проводитися попередній запис в електронну систему управління чергою до відповідних спеціалістів щодо оформлення документів на субсидію. Записуватимуть у цю чергу в Центрі адміністративних  послуг «Прозорий офіс» у кожному його територіальному відділенні окремо за місцем реєстрації відвідувача.

Щоб записатись до електронної черги, потрібно особисто звернутися до адміністратора (відповідного спеціаліста) територіального відділення Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс», або телефоном.

«У попередньому реєстраційному записі буде зазначено прізвище, ім’я, по-батькові людини; її адреса; прізвище спеціаліста, до якого потрібно звернутися; дата і час прийому; перелік документів, необхідних для оформлення субсидії. Прийом за попереднім записом здійснюється у запланований день та час за пред’явленням документа, що посвідчує особу відвідувача,» – розповідає заступник начальника відділу контролю за правильністю призначення, перерахунку і виплати адресних державних соціальних допомог і пенсій департаменту соціальної політики Лариса Мізюк. Також під час попереднього запису людина зможе отримати вичерпну інформацію про порядок оформлення житлових субсидій та інших видів допомог. Завдяки такій системі надання соціальних послуг мешканці Вінниці не стоять у чергах, а спеціалісти мають можливість швидко і якісно оформити документи.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг є адресною і безготівковою, а на придбання скрапленого газу, твердого пічного побутового рідкого палива – готівковою допомогою держави малозабезпеченим верствам населення. Сім’ї, яким призначена житлова субсидія, сплачують за житлово-комунальні послуги лише 15% від середньомісячного сукупного доходу.

З 1 січня 2012 року у разі призначення житлової субсидії сім’ї, до складу яких входять діти та інваліди I, II груп і дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму, - сплачують за житлово-комунальні послуги 10 % середньомісячного сукупного доходу.

За призначенням субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг до Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради звертаються в більшості пенсіонери, малозабезпечені сім’ї та люди з невисоким рівнем доходів.

Субсидії у Вінниці оформлюються за спрощеною системою. Завдяки цій системі не потрібно надавати довідки про нарахування за комунальні послуги. Інформація про нарахування надходить до відділів соціального захисту населення департаменту соціальної політики автоматично із Обчислювального центру житлово-комунального господарства. Для вінничан це значно пришвидшує процес оформлення субсидії.

Для довідки:

Територіальне відділення Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» «Вишенька» розташоване за адресою Проспект Космонавтів, 30, телефон 59-90-45

Територіальне відділення Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» «Замостя» розташоване за адресою вулиця 50-річчя Перемоги, 7, телефон 50-86-30

Територіальне відділення Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс» «Старе місто» розташоване за адресою вулиця Островського, 85, телефон 50-86-26.



Переглядів: 11251
Поширень: 0