Департамент соціальної політики Вінницької міської ради доводить до Вашого відома, що 27 березня 2013 року постановою Кабінету Міністрів України № 261 «Деякі питання організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» внесені зміни в порядок організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Пунктом 7 визначено, що для взяття на облік для забезпечення путівкою у наступному році постраждала особа чи один із батьків потерпілої дитини або особа, яка їх замінює, подає до 15 жовтня поточного року департаменту соціальної політики Вінницької міської ради: заяву; видану в установленому порядку медичну довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о; копію посвідчення постраждалої особи разом із відповідними вкладками (у разі їх наявності); копію паспорта.

Під час подання копій документів, передбачених пунктом 7, особи надають їх оригінали для огляду.

Департамент соціальної політики Вінницької міської ради здійснює реєстрацію заяв та облік постраждалих осіб і потерпілих дітей окремо для забезпечення санаторно-курортними путівками залежно від профілю захворювання, за яким особи направляються на санаторно-курортне лікування, та путівками на відпочинок у порядку черговості подання заяв.

Заяви, подані з порушенням строку, приймаються для взяття постраждалих осіб чи потерпілих дітей на облік для забезпечення путівкою через один календарний рік.

За постраждалими особами та потерпілими дітьми, які перебували на обліку і не отримали путівку в поточному році, зберігається обліковий номер у черзі на наступний рік за умови подання заяви до 15 жовтня поточного року.

Обліковий номер у черзі для забезпечення санаторно-курортною путівкою на наступний рік зберігається за умови поновлення медичних показань до санаторно-курортного лікування.

п.4 даної Постанови зазначено, що постраждалі особи та потерпілі діти забезпечуються такими путівками:

  • особи, віднесені до категорії 1 та категорії 3 (тільки у випадку, передбаченому пунктом 13 частини першої статті 22 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (далі - Закон), особи, віднесені до категорії 2 та потерпілі діти - санаторно-курортними путівками безоплатно;
  • особи, віднесені до категорії 3 (крім випадку, передбаченого пунктом 13 частини першої статті 22 Закону), - пільговими санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок з доплатою 30 відсотків вартості путівки за рахунок власних коштів.​



Переглядів: 5169
Поширень: 0