Два роки тому згідно розпорядження міського голови була створена робоча група, яка спільно з управлінням енергетики, транспорту та зв\'язку, упродовж двох років значно покращила стан перевезень мешканців віддалених мікрорайонів міста до електротранспорту та центральних районів міста.

Для усунення недоліків у транспортному забезпеченні приватного сектору профільним управлінням та членами робочої групи протягом 2007-2008 років було здійснено 37 перевірок руху транспортних засобів. За словами керівника робочої групи Дмитра Сєдого, за результатами моніторингу були здійснені заходи по призупиненню свавілля окремих перевізників щодо виконання договірних обов\'язків та дотримання графіків руху маршрутних таксі. Позитивним стало і задіяння у перевезеннях пасажирів багатомісних автобусів та автобусів типу «Богдан», що дозволило зняти проблему із траснпортним забезпеченням у кількох мікрорайонах міста та забезпечити безкоштовне перевезення пільгових категорій населення. Придбання містом автобусів типу ЛАЗ та створення Муніципального автобусного парку покращило ситуацію із перевезенням мешканців Староміського району. В цілому за два роки по проблематиці щодо транспортного забезпечення - зникли скарги від мешканців у мікрорайонах: «Сабарів», «Хутір Шевченка», «Тяжилів», «Надія», «Соняшний».

«На жаль, з грудня 2008 року по лютий 2009 року погіршився стан транспортного забезпечення в мікрорайонах «Малі Хутори - Центр», «Пирогово», «Корея», «Добробут», «П\'ятничани», - розповідає Дмитро Сєдой. - Після вивчення ситуації з перевезенням пасажирів цих мікрорайонів конкретні заходи, які б покращили стан справ, обговорювалися на нараді у присутності міського голови Володимира Гройсмана, голів квартальних комітетів, бригадирів маршрутів та працівників управління енергетики, транспорту та зв\'язку». По підсумках наради прийнято рішення щодо наступних заходів: відновити роботу автобусного маршруту № 7 «вул. Примакова - р-к «Урожай»», продовжити автобусний маршрут № 2 «пл. Шкільна - Залізничний вокзал» до вул. Гонти (з-д «Пневматика»), забезпечити роботу автобусного маршруту № 4 («Вінбуса») до 20 год. та у вихідні дні, відновити роботу автобусного маршруту № 13 «Пирогово - пл. Гагаріна» через вулицю Стахурського. Передбачено і інші заходи, які будуть сприяти покращенню транспортного забезпечення мешканців приватного сектору міста.


Переглядів: 3335
Поширень: 0