Безкоштовно та анонімно пройти тест на ВІЛ/СНІД вінничани зможуть у мобільній лабораторії сьогодні, 29 листопада. До 16 години автомобіль лабораторії буде знаходитися на площі Театральній. А з 16-ї до 20-ї години лабораторія переміститься на площу перед міським палацом мистецтв «Зоря».

Акцію до всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІД та Європейського тижня тестування на ВІЛ/СНІД проводить вінницький обласний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом спільно з обласним Товариством Червоного хреста.

– Це первинний тест, і триває процедура кілька хвилин. Його точність складає 99%, – розповідає головний лікар обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський. – Результати тесту повідомляють через 15 хвилин. За цей час очікування людина починає хвилюватися, переосмислювати своє життя, підозрювати, чи не могла вона якимось чином захворіти. Це спонукає її до обережності в майбутньому.

Якщо у людини під час цього тесту виявляють ознаки вірусу, проводять повторний тест, але вже у стаціонарній лабораторії.



Переглядів: 4294
Поширень: 0