ринок на Електротехнічному

З 4 травня сюди переїздять підприємці, які нині здійснюють торгівлю на стихійному ринку по вулиці Папаніна. Новий ринок дасть змогу торгівцям здійснювати продаж у зручних умовах, адже цей об’єкт має електроживлення, обладнаний сучасними туалетами та кімнатою терапевта. А мешканці міста будуть захищені від придбання неякісної продукції, оскільки на території ринку продукти харчування перевірятимуться ветеринарною службою.

Роботи по реконструкції ведуться згідно запланованого графіку. «Договірні умови між міською радою та підприємцями витримуються: на сьогоднішній день від торгуючих з Папаніна не було жодних звернень щодо їх перегляду, - розповідає начальник управління розвитку споживчого ринку та послуг міської ради Сергій Кудлаєнко. - Ми розуміємо, що в першу чергу, влада повинна підтримати підприємців. Переїзд має якнайменше вплинути на реалізацію товарів, тому нам необхідно в найкоротші терміни забезпечити початок реалізації продукції на новому місці, щоб торгуючі не втратили своїх покупців».

ринок на Електротехнічному

Щодня, окрім неділі, у реконструкції території Електротехнічного заводу задіяно близько 40 робітників. До Великодніх свят буде завершено роботи з асфальтування паркувальних майданчиків. Після Пасхи планується заасфальтувати майданчики для розміщення контейнерів, які будуть здійснювати роздрібну та гуртову торгівлю. Наразі об’єкт забезпечено усіма комунікаціями, підведено базове енергоживлення, яке необхідне для підключення холодильного обладнання. Остаточну внутрішню розводку системи енергоживлення буде здійснено під час перевезення контейнерів. «Враховуючи специфіку продукції, яка буде реалізовуватися на ринку, є необхідність забезпечення торгових місць електроживленням. Ці вимоги будуть виконуватися безпосередньо на місці, коли торгуючі переїдуть на територію ринку, - розповідає Сергій Кудлаєнко. – Для того, щоб знати куди підводити комунікації - необхідно, щоб торгівельне місце буде повністю обладнане». Для того, щоб холодильне обладнання та торгівельні точки швидше підключити до системи енергоживлення - буде задіяно 12 електриків. Окрім цього, проводитимуться роботи по реконструкції та фарбуванню самих контейнерів.

ринок на Електротехнічному

«Ринок зможе вмістити близько 700 контейнерів, - каже генеральний директор ТОВ «МА-КІ» Олег Ковальчук. - На сьогоднішній день заключено майже 650 договорів з підприємцями, включаючи і тих, які будуть здійснювати торгівлю промисловими товарами». Торгівля товарами промгрупи буде здійснюватись на другому поверсі будівлі. Тут буде розміщувались і приміщення для адміністрації ринку, ремонтні роботи якого вже завершені. Окрім торгових залів, збудовані також приміщення під аптеку та кімнату прийому терапевта, ветлабораторію, кімнату міліції, приміщення для розміщення інвентарю по прибиранню території ринку та санвузли.

90 торговельних місць буде виділено для селян, які забажають здійснювати торгівлю власне виробленою сільськогосподарською продукцією. За послуги ринку продавці городини сплачувати не будуть.


Переглядів: 4388
Поширень: 0