Вінницька Державтоінспекція нагадує про порядок, за яким можна сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху.

Відповідно до ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п\'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або внесення на неї подання прокурора такої постанови - не пізніш як через п\'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення.

Відповідно до ст. 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

- подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КУпАП та зазначеного у постанові про стягнення штрафу;

- витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.

ДАІ нагадує як сплатити штраф: можна в касу, можна через інтернет

Як сплатити штраф?

З метою сплати штрафу необхідно звернутися до будь-якої установи банку України. При цьому необхідно мати із собою документ, що посвідчує особу, індивідуальний ідентифікаційний номер платника податку, екземпляр протоколу про адміністративне правопорушення.

Також можливо сплатити штраф у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (за порушення Правил дорожнього руху) через інтернет на сайтах банків, які надають таку можливість, або за допомогою банківських платіжних карток Міжнародних Платіжних Систем VISA та MasterCard на Інтернет ресурсах:

ДАІ звертає увагу громадян, що для точного занесення даних до системи необхідно правильно заповнювати квитанції. В реквізиті касового документу для ідентифікації обліку та контролю платежів до бюджету за кодом бюджетної класифікації 21081300 «Адміністративні штрафи у сфері забезпечення безпеки дорожнього» обов’язково потрібно без помилок вказувати серію та номер протоколу про адміністративне правопорушення.



Переглядів: 9603
Поширень: 0