Директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко попереджає: це робота шахраїв і радить учням та батькам не купуватись на такі пропозиції.

- Ось дивіться. Придбати відповіді на тести ЗНО 2009 року, - показує Геннадій Кузьменко. - Тут ще дешево: 24 гривні запитання, а якщо разом з відповідями, то 36 гривень. І є другий аналогічний сайт. Український центр експериментував, навіть відправляв гроші, а відповіді взагалі ніякої немає. Подали заявку, щоб з цим розібрались правоохоронні органи.

За 100-500 гривень через Інтернет все-таки можна купити відповіді на тестування. Точно такі ж відповіді можна скачати з сайту регіонального центру – це зошити минулорічного тестування. Причому, абсолютно безкоштовно. Саме на них і пропонували працівники центру потренуватися школярам, аби учні зважили свої можливості. А ще, каже Геннадій Кузьменко, не варто піддаватись на спокусу купити «отримати безкоштовну вищу освіту», під якою мається на увазі фальшивий сертифікат з високим балом. Адже в приймальній комісії обов’язково перевірять сертифікат по електронній базі даних.

Геннадій Кузьменко наголошує: доступ до запитань та відповідей до ЗНО має дуже обмежене коло людей. Якби стався витік інформації, то тести довелось би відміняти і процедуру починати по-новому.


Переглядів: 3956
Поширень: 0