Найулюбленішим відпочинком і дорослих, і дітей є відпочинок на воді. При цьому, незалежно від того, чи це відкрита водойма, чи критий басейн, необхідно суворо дотримуватися правил поведінки на водних об’єктах. Дітей слід не тільки навчати плаванню – їм постійно необхідно роз’яснювати вимоги відповідних правил безпеки. На жаль, з початку року під час надзвичайних подій на водних об’єктах загинуло вже шестеро дітей.

Прикрим є випадок, який стався 9 липня поточного року в аквапарку «Маяк». О 17:40 вінницьким рятувальникам надійшло повідомлення про те, що в реанімаційне відділення обласної дитячої лікарні з аквапарку «Маяк» із діагнозом «асфіксія» було госпіталізовано семирічного місцевого жителя. Якби не професійні дії рятувальників закладу Олександра Сміяна та Юрія Земкова, а також медичної сестри Людмили Мігачової, які на місці пригоди надавали дитині долікарську допомогу, хлопчик міг би загинути.

Аналогічний випадок мав місце в аквапарку тогоріч. 30 травня 2013 року о 14.00 в обласну дитячу лікарню потрапила дівчинка з селища Летичів Хмельницької області. Одинадцятирічній школярці лікарі тоді поставили діагноз «асфіксія (утоплення)». Дівчинка, відпочиваючи в аквапарку, почала тонути. Її врятували свідки події, які оперативно викликали швидку допомогу.

Рятувальники нагадують батькам правила відпочинку в аквапарку "Маяк"

У зв’язку із цим служба «101» та адміністрація аквапарку «Маяк» звертаються до батьків, які несуть повну відповідальність за відпочинок своїх дітей на воді, з проханням ще раз вивчити Правила відвідування аквапарку.

ПРАВИЛА ВІДВІДУВАННЯ АКВАПАРКУ «МАЯК»

Загальні правила користування:

1.1. Перед заходом в Аквапарк відвідувач має ознайомитись з Правилами відвідування.

1.2. Забороняється особам, що мають медичні або інші протипоказання, користуватися аквапарком. Адміністрація не несе відповідальності за їх життя і здоров’я у випадку порушення даної заборони.

1.3. Оплативши послуги Аквапарку, відвідувач погоджується з Правилами та зобов’язується беззастережно їх виконувати.

1.4. Відповідальність за особисту безпеку на території Аквапарку і в басейнах несе сам відвідувач, ознайомлений із Правилами.

1.5. Вхід в Аквапарк дозволяється тільки при наявності у відвідувачів змінного взуття на гумовій (не слизькій) підошві, пакета для вуличного взуття, мила, мочалки, рушника, для жінок – купального костюма, для чоловіків – плавок.

1.6. За одяг, взуття, рушники та інші речі залишені без нагляду адміністрація не несе відповідальності.

1.7. Відвідувач самостійно обирає час перебування в Аквапарку. Крім того безкоштовно надається 10 хвилин для відвідування роздягальні та душової перед заходом в Аквапарк і 10 хвилин для відвідування роздягальні та душової після виходу з Аквапарку.

1.8. Відвідувач, знаходячись в Аквапарку, самостійно контролює оплачений час свого перебування. При перевищенні ліміту завчасно оплаченого часу додатково використаний час оплачується згідно прейскуранту при перетині турнікету на виході.

1.9. Діти до 12 років відвідують Аквапарк тільки у супроводі повнолітніх осіб, які особисто відповідають за їх безпеку. Якщо вік дитини визиває сумнів, касир має право вимагати відповідні документи.

1.10. При відвідуванні Аквапарку організованою групою, до складу якої входять неповнолітні особи, відповідальність за життя та безпеку несуть особисто повнолітні супроводжуючі.

1.11. Дозволяється спускатися з водяних гірок тільки лежачи на спині головою назад. Всі інші положення тіла для спуску з водяних гірок ЗАБОРОНЕНІ.

 



Переглядів: 4637
Поширень: 0