З проблемних питань пов’язаних з переходом підприємств теплоенергетики на альтернативні види палива або зі зменшенням споживання газу, відтепер можна звертатися на цілодобову диспетчерську службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Телефон диспетчерської служби Мінрегіону - 044 207 18 04. Про це повідомив заступник Міністра Андрій Білоусов.

За його словами, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман поставив чітке завдання всім компетентним службам та інспекціям в максимально короткі терміни розглядати питання дозвільного характеру, що пов’язані з переходом підприємств на альтернативні види палива або ж зі зменшенням споживання природного газу.

Андрій Білоусов Андрій Білоусов провів з цього приводу робочу нараду з представниками контролюючих органів, зокрема Державної санітарно-епідеміологічної служби, Держгірпромнагляду, Держархбудінспекції, Мінприроди та ін.

«Ми повинні максимально сприяти і допомагати тим, хто втілює проекти заміщення газу чи зменшення його споживання. Мова йде не тільки про підприємства, а й про громадян, які виіршили замінити газовий на електрокотел. Жодних труднощів чи зволікань з боку контролюючих органів тут бути не може. Зі свого боку Мінрегіон відкрив цілодобову телефонну лінію, куди громадяни чи підприємства можуть звернутися з проблемними питаннями, які виникли в них в ході впровадження таких проектів. Кожне звернення буде спрямоване за компетенцією до того чи іншого органу влади, а також буде контроль за тим, наскільки вчасно і ефективно таке звернення розглянули», - сказав Андрій Білоусов.

Нагадаємо, 28 липня на засіданні Антикризового енергетичного штабу його голова Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман наголосив, що головне питання, яке необхідно вирішити якнайшвидше – як на практиці підприємству чи громадянину реалізувати проекти із заміщення споживання природного газу без зайвих бюрократичних перепон і витрат. Тим, хто за це відповідає, за дорученням Володимира Гройсмана, на чергове засідання Штабу мають запропонувати відповідні рішення.


Переглядів: 2328
Поширень: 0