Обов’язкова реєстрація усіх моторолерів з об`ємом двигуна до 50 куб. см. у МРЕВ ДАІ почнеться з першого січня 2010 року. Таке рішення прийняло керівництво Департаменту Державтоінспекції.

Тим часом у Вінниці, де обласна рада ще торік постановила, що у ДАІ мають реєструватися усі скутери, пішли чутки, мовляв, зараз моторолером знову можна управляти будь-кому і без реєстрації. На це у прес-службі УДАІ області позиція чітка:
- Наразі ми припинили реєструвати моторолери з об`ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів. Справа в тому, що з Департаменту нам не надходять відповідні документи, а самі ми не можемо їх виготовляти, - пояснює Олена Пчелінцева, співробітник прес-служби. - Відтак, інспектори не штрафують власників незареєстрованих скутерів. Чекаємо 2010-го року. Однак, це не значить, що дітям дозволено кататись на них. За Правилами дорожнього руху, за кермо таких моторолерів можуть сідати особи, не молодші 16-ти років. Інакше скутери забираємо на штраф-майданчик. Те саме стосується документів про придбання скутерів. Без них, як і без захисних шоломів, пересуватися також не можна.

У ДАІ очікують, що вінничани активно реєструватимуть скутери з 2010 року. Принаймні, торік, коли було оголошено обов`язкову реєстрацію скутерів на Вінниччині, до МРЕВ прийшли більше трьохсот мотолюбителів, що, вважають у ДАІ, хороший показник.


Переглядів: 6983
Поширень: 0