- А тому обласна адміністрація робить все можливе для регулювання цін. За останню декаду стабілізувалися ціни на хлібо-булочні вироби, відбулося невелике зменшення цін на крупи, молочні продукти. Супермаркети зменшили ціну на олію, цукор.

Цукру на Вінниччині вистачає: якщо врахувати що за місяць в області споживають 3 тис. тонн цукру, то його на оптових базах є 7 тис. т, у сільгосппідприємствах області - 55 тис. т., а на цукрозаводах - ще 80 тис. т. Вважаю, що і Антимонопольному комітету слід працювати, і політикам - щоб не провокувати ажіотаж. Якщо мінімізувати кількість посередників і наситити цукром супермаркети, то ціна в торговельній мережі буде 3,3-3,4 грн. за кілограм - ми над цим працюємо. Проте зараз є помітне зростання цін на м\'ясопродукти - приміром, курятина подорожчала на 19%. Ми вживаємо заходи, щоб не було штучного дефіциту м"яса.

Урахувавши позитивний досвід осінніх ярмарків, обласна влада вирішила саме передпасхальними ярмарками "вдарити" по зростаючих цінах.

- Ми із 18-19 квітня організуємо ярмарки і у Вінниці, і в райцентрах, - сказав Валерій Коровій. - Наприклад, якщо зараз у Вінниці щодня продається 40 тонн м\'яса, то і на кожен ярмарок вивозитимуть ще 40 тонн. Крім м"яса, сільгоспвиробники продаватимуть яйця, крупи, овочі, молочні та інші продукти.

Голова облдержадміністрації Олександр Домбровський пообіцяв:
- Ми створимо умови і дамо можливість виробникам і переробникам, а не спекулянтам, торгувати на центральних ринках міст області.


Переглядів: 3377
Поширень: 0