Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Анатолій Сопун. Як зазначив посадовець, постановою Кабінету Міністрів України «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» передбачалося, що виплати, які призначені або продовжені особам, здійснюватимуться за фактичним місцем їх проживання (перебування) в разі видачі їм до 31 грудня 2014 р. довідки з територіального органу соцзахисту населення про взяття на облік.

Оскільки значна кількість осіб не змогла зареєструватися в органах соціального захисту населення до визначеної дати, Урядом прийнято рішення щодо продовження терміну видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО, до 1 лютого 2015 року.

За словами Анатолія Сопуна, виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам за фактичним місцем їх проживання (перебування) також продовжено.

Нагадаємо, розмір грошової допомоги для непрацездатних осіб складає 884 грн., для працездатних – 442 грн. При цьому загальна сума допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2400 грн.

Для призначення допомоги уповноважений представник сім’ї повинен звернутися до органу соціального захисту населення за фактичним місцем проживання із заявою, в якій зазначені відомості про всіх членів сім‘ї, та визначеним пакетом документів.
 



Переглядів: 3368
Поширень: 0