З цього тижня ще шість нових муніципальних автобусів із закуплених в минулому році тридцяти почали перевозити вінничан. Їх додали на маршрути №№1, 14, 21 та 24. Це дозволило скоротити інтервали руху. Решту нових автобусів планується випускати на лінії по мірі їх технічної підготовки.

Торік місто придбало 40 нових тролейбусів та 30 автобусів великої місткості. Половина з цих автобусів вийшли на лінії ще на початку вересня минулого року. Вони поповнили маршрути №7 (Примакова – с. Пирогова), №11 (Ботанічна – Сабарів) та №2 (ГПЗ – площа Шкільна), а також новий маршрут №19 (Вишенька – Немирівське шосе)

Решту автобусів Вінниця отримала протягом осені та початку зими, останній автобус надійшов за кілька днів до Нового року. «На цьому тижні КП «Вінницька транспортна компанія» випустила на маршрути ще шість нових автобусів. Два з них додали на маршрут №1 (Залізничний вокзал – Педагогічне училище), тепер тут рухається шість автобусів. Ще по одному новому автобусі курсуватиме за 14 маршрутом (Залізничний вокзал – Будинок відпочинку) та 24-м (Вишенька – Бучми). Маршрут №21 (Пед. Училище – Барське шосе) також поповнився двома автобусами», – зазначив директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко.

Решта закуплених у 2014-му році автобусів наразі проходять реєстраційне оформлення та проводяться відповідні заходи по технічному та інформаційному оснащенню, по мірі їхньої підготовки, вони також будуть виходити на лінії.

Всі нові автобуси обладнані відеореєстраторами, які дозволять фіксувати будь-які позаштатні ситуації як у салоні автобуса, так і на вулиці. Адже вони мають двосторонній режим зйомки: одна камера направлена у салон, інша – на вулицю.

Довідка:

На сьогодні Вінниця має одну з найкращих систем пасажирських перевезень серед міст України. Щоденно на лінії виходить 246 одиниці громадського транспорту. По кількості пасажирів, які перевозить КП «Вінницька транспортна компанія», Вінниця навіть обходить деякі міста-мільйонники. У нашому місті в робочі дні на маршрути виходять 74 трамваї, 131 тролейбус, 41 автобусів та 264 маршрутних таксі.



Переглядів: 7496
Поширень: 0