розклейка оголошеньУ відповідності до Закону України «Про організацію благоустрою населених пунктів» - забороняється розташування рекламних засобів, оголошень, агітаційних листівок на територіях архітектурних споруджень міста, пам’ятниках, деревах, квітниках, електричних стовпах, на зовнішніх поверхнях будівель, парканах, огорожах тощо. У разі порушення Закону та псування вищезазначених місць, на порушника накладаються штрафні санкції.

У відповідності до статті 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» на порушників накладається штраф: на громадян (приватних осіб) – від одного до трьох неоподаткованих мінімумів, а на посадову особу (керівників, директорів, організацій або фірм, за дорученням яких здійснюється розклеювання рекламних оголошень в заборонених місцях) – від трьох до семи неоподаткованих мінімумів.

Як повідомив заступник начальника міської інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Олександр Манзюк, при міській раді створено комісію, до складу якої входять представники управління комунального господарства міської ради, інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста, відділів по капітальному ремонту та інших служб, які відповідають за благоустрій міста. Тепер людина, що розклеїла оголошення на стовпі, паркані, дереві тощо - ризикує бути притягнутою до адміністративної відповідальності із виплатою штрафу. Крім вищезазначених штрафів представниками комісії складається акт, у відповідності до якого рахується кількість оголошень або реклам, кількість зайнятого ними місця, затрачених людських та матеріальних ресурсів на їх прибирання. Щотижня на засідання комісії запрошують порушника, який розклеював або давав доручення розклеювати оголошення у заборонених місцях. Порушнику пропонують добровільно у відповідності до складеного акту сплатити штраф та затрати на очищення від оголошень рекламного змісту через відділення банківських установ. В разі відмови добровільної сплати, справа передається до суду на примусове стягнення штрафу та оплати загальної суми по даному акту.

Тому, перш ніж наклеїти оголошення на кшталт «Продам стіл. Бувший у використанні. Ціна 100 грн.», слід задуматись, можливо, продаж даного столу обійдеться вдвічі дорожче, коли «продавцеві» прийде повістка до суду.

Телефон для довідок: (0432) 67-09-44


Переглядів: 16409
Поширень: 0