Днями у місцевих ЗМІ з’явилась інформація, що до мешканців багатоповерхівок приходять невідомі особи і пропонують людям утеплити квартири через заміну вікон на металопластикові нібито в​ рамках муніципальної програми з теплозбереження. І, мовляв, зробіть перший авансовий вне​сок, а міська влада потім компенсує частину витрат.

Департамент житлового господарства Вінницької міської ради наголошує, що людей вводять в оману. Дійсно, для жителів багатоквартирних житлових будинків Вінниці діє муніципальна програма на умовах співфінансування, але йдеться винятково про проведення капітальних ремонтів у висотних будинках (дахи, заміна інженерних мереж, електрощитові, зашпаровування стиків панелей та ін.). Орієнтовно 70% витрат компенсує міський бюджет, решта – це частка жителів. Рішення про участь у цій програмі приймається на загальних зборах мешканців, потім розробляється проектно-кошторисна документація і підраховується вартість робіт. Після чого представник мешканців (як правило, це старший по будинку), збирає кошти та перераховує на рахунок виконавця.

«Я хочу акцентувати увагу людей на кількох моментах. Перше: індивідуальної програми по заміні вікон, утепленню балконів чи інших заходах, де б проводилась робота з окремими мешканцями, не існує. Друге: ми дійсно замінюємо старі вікна на металопластикові, але тільки у під’їздах. Мешканці беруть участь у співфінансуванні цих робіт, але, знову ж таки, це рішення приймається на загальних зборах жителів, а не індивідуально. Тому ті, хто збирає гроші начебто на заміну вікон чи скління балконів у квартирах, і кажуть, що міська влада компенсує частину витрат, - це шахраї. Просив би мешканців бути пильними при появі таких візитерів. І я радив би у таких випадках вимагати у них посвідчення, записувати дані таких людей і негайно повідомляти про це в правоохоронні органи. Аферистів потрібно зупинити, щоб не дозволити їм і далі виманювати гроші у людей», - зазначив в. о. директора департаменту житлового господарства Олег Лаврік.



Переглядів: 4279
Поширень: 0