Більш як 27,5 тисяч вінницьких родин вже звернулося за призначенням субсидій з початку минулого опалювального періоду. Біля 23 тисяч сім’ям з травня буде перераховано розмір субсидії відповідно до нового спрощеного порядку надання соціальної допомоги, прийнятого нещодавно Кабінетом Міністрів України. Управліннями соціального захисту населення, які розташовані в територіальних Центрах адміністративних послуг Прозорого офісу, видано вже більш як 7,5 тисяч талонів попереднього запису для оформлення субсидій з травня 2015 року.

З травня відповідно до змін у законодавстві субсидія призначатиметься на підставі лише двох документів – заяви та декларації. Відтепер непотрібно надавати довідки про доходи, а вже після призначення субсидії Департамент соціальної політики перевірятиме достовірність вказаних даних, направляючи запити до Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду, органів самоорганізації населення, підприємств-надавачів послуг. У квітні кожному домогосподарству з рахунками для оплати за житлово-комунальні послуги було направлено спрощені форми заяви та декларації. Заповнивши їх, необхідно звернутися до найближчого територіального Прозорого офісу. Або прийти сюди з цими документами, і фахівці допоможуть у їх заповненні та нададуть всю необхідну консультаційну допомогу.

Також відтепер субсидії призначатимуться не на опалювальний та міжопалювальний період, а на цілий рік загалом. Тобто усім вінницьким родинам, а їх більш як 23 тисячі, яким було призначено субсидію у цьому опалювальному періоді, буде її перераховано автоматично на наступний календарний рік.

За словами першого заступника директора департаменту соціальної політики міської ради Наталії Паламарчук, після збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги кількість вінничан, які звертаються за призначенням субсидій, зросла, але поки що значного напливу людей немає - черга регулюється відповідно до попередньо виданих талонів. «Ми очікуємо, що кількість звернень щодо призначення субсидій збільшиться на початку наступного опалювального сезону, тоді будуть звертатися мешканці приватного сектору. Враховуючи підвищення тарифів, прогнозуємо, що призначення субсидій восени збільшиться більш ніж на 60 %», - розповідає Наталія Паламарчук.

У двох територіальних Центрах, де здійснюють прийом працівники Департаменту соціального захисту міської ради, на сьогодні створено 33 робочі місця. Загалом же за призначенням соціальної допомоги з початку опалювального сезону звернулося більше 27 тисяч вінничан. На наступний місяць вже видано 7540 талонів.​



Переглядів: 3758
Поширень: 0