Останнім часом набули масового характеру випадки експлуатації транспортних засобів без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що дозволяє правопорушникам уникати відповідальності за порушення Правил дорожнього руху та негативно впливає на безпеку дорожнього руху.

Трапляються випадки, коли транспортні засоби, якими незаконно заволоділи або які використовуються з протиправною метою, пересуваються територією України з прикритими номерними знаками популярними на сьогодні наліпками та написами. Іноді використовують номерні знаки військових частин. При цьому водії таких транспортних засобів, намагаючись уникнути перевірки, представляються представниками громадських або військових формувань.

Під час нагляду за дорожнім рухом працівники ДАІ будуть виявляти транспортні засоби, на яких використовуються номерні знаки з порушенням вимог підпункту в) пункту 2.9 Правил дорожнього руху та відповідно кваліфікувати правопорушення згідно з положеннями частини шостої чи сьомої статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн. (ч. 6. ст. 121 КУпАП ).

За повторне вчинення порушення впродовж року, ч. 7 ст. 121 КУпАП передбачається штраф у розмірі від 255 до 510 грн. або громадські роботи терміном від 30 до 40 год. з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.



Переглядів: 3332
Поширень: 0