До участі у конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх, професійних та позашкільних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, члени дитячих і молодіжних громадських організацій та об\'єднань.

Головна мета проекту - об\'єднання зусиль, бачення та досвіду учасників проекту для відродження в Україні благодійництва як норми суспільного життя і соціальної відповідальності; виховання у дітей та молоді потреби та навичок благодійної діяльності; популяризація дитячих і молодіжних благодійних та соціальних ініціатив, підтримка соціально-активної учнівської і студентської молоді.

Конкурс проводиться у 2-х номінаціях:
  • Перша номінація: Конкурс серед дитячих колективів загальноосвітніх, професійних і позашкільних навчальних закладів, дитячих громадських організацій та об\'єднань.
  • Друга номінація: Конкурс серед молодіжних колективів вищих навчальних закладів, молодіжних громадських організацій та об\'єднань.

На конкурс приймаються благодійні проекти за трьома тематичними напрямками:
  • соціальні;
  • екологічні;
  • культурологічні.
У кожній номінації в трьох тематичних напрямках (соціальному, екологічному, культурологічному) Національною конкурсною комісією визначаються переможці (перше, друге та третє місця), які будуть нагороджені відзнаками Фонду, цінними призами та грошовими преміями.

Оцінювання проектів та визначення переможців на першому і другому етапах конкурсу здійснюється членами Національної конкурсної комісії на підставі відкритої і прозорої процедури, визначеної умовами Положення про конкурс.

Критеріями оцінювання проектів є:
  • актуальність ідеї та можливість її реалізації;
  • оригінальність ідеї, покладеної в основу проекту;
  • відповідність проведених заходів зазначеній меті й завданням проекту; ;
  • ефективність і дієвість інструментарію, використаного під час реалізації проекту;
  • перспективи розвитку проекту;
  • можливість узагальнення та поширення досвіду реалізації проекту.
Конкурс проводиться у два етапи:

Перший етап: вересень - грудень 2009року:
  • 15 вересня - 15 листопада 2009 року - збір і аналіз аплікаційних форм благодійних проектів, надісланих на конкурс;
  • 15 листопада - 15 грудня 2009 року - конкурсний відбір благодійних проектів для участі у другому етапі конкурсу;
Другий етап: грудень 2009 - травень 2010року:
  • 15 грудна 2009 - 10 квітня 2010 року - реалізація й моніторинг відібраних благодійних проектів:
  • 15 квітня 2010 року - кінцевий термін надання організаторам підсумкової інформації щодо реалізації благодійних проектів;
  • травень 2010 року - визначення та нагородження переможців конкурсу.
Для участі у конкурсі приймаються благодійні проекти, терміни реалізації яких співпадають з термінами проведення конкурсу. Також у конкурсі можуть брати участь постійно діючі та довготривалі благодійні проекти, етапи реалізації яких мають співпадати із визначеними термінами проведення конкурсу (15 грудня 2009 року - 10 квітня 2010 року). Всі заходи, час проведення яких виходить за межі вказаного періоду, не будуть розглядатися Національного конкурсною комісією.

Кінцевий термін подачі заявок для участі в конкурсі - 15 листопада 2009 року.


Результати оцінювання проектів на першому та другому етапах конкурсу (будуть оприлюднені на сайтах Фонду: www.ukraine3000.org.ua, www.novi.org.ua.

Вимоги до оформлення конкурсної роботи:


Для участі в конкурсі до Національної конкурсної комісії необхідно подати:

На першому етапі - реєстраційну картку та резюме благодійного проекту (які можна знайти та роздрукувати на сайтах: www.ukraine3000.org.ua, www.novi.org.ua) у двох примірниках.

На другому етапі - підсумкову інформацію про реалізацію благодійного проекту у двох примірниках.

Матеріали, подані на конкурс, мають бути виконані державною мовою комп\'ютерним набором, шрифт Times New Roman, 14 розмір - основний текст, 12 розмір - додатковий текст, через 1 інтервал, на одному боці аркуша А4.

Організатори залишають за собою право розміщувати надіслані на конкурс матеріали у друкованих виданнях, на сайтах Фонду та партнерів проекту із обов\'язковим зазначенням назви закладу чи організації, від яких надійшов благодійний проект, прізвища та імені керівника проекту.

Детальніше з інформацією про конкурс та новинами конкурсу можна ознайомитися на сайтах: www.ukraine3000.org.ua, www.novi.org.ua

Консультації за телефоном: 8 (044) 467 67 80, e-mail: [email protected]

Матеріали для участі в конкурсі надсилайте на поштову адресу:
а/с 75, м. Київ, 01012 (у двох примірниках)
та електронну адресу: [email protected] у форматі *.doc
з поміткою: «Конкурс благодійних проектів»,
Матеріали для участі у конкурсі обов\'язково надсилаються у письмовому та електронному варіантах.


Переглядів: 3470
Поширень: 0