Протягом двох днів всі бажаючі вінничани та гості міста можуть безкоштовно виміряти тиск та отримати консультацію. Сьогодні акція проходить на майдані Незалежності, завтра буде на площі Європейській.

Асоціація лікарів Поділля разом з ГО «Гармонія» звернулися до міської ради з пропозицією провести у Вінниці акцію по профілактиці артеріальної гіпертензії, їх також підтримала одна з торгових марок виробників морозива.

26-27 червня волонтери вимірюватимуть тиск всім бажаючим. Також вони інформують про проблеми, які можуть виникнути у зв’язку з підвищенням тиску та як цього уникнути. Крім того, волонтери розповідають про те, що отримувачі субсидій зможуть купувати ліки проти гіпертензії за пів ціни.

Сьогодні та завтра вінничани та гості міста можуть безкоштовно виміряти тиск та отримати консультацію

«Заощадити на придбанні вітчизняних ліків проти гіпертензії можливо, взявши участь у міській програмі «Профілактика та лікування артеріальної гіпертензії у Вінниці 2015». Для участі в програмі необхідно лише звернутися до сімейного лікаря за місцем проживання. Лікар дасть рецепт на ліки, які понижують тиск, і за ним людина зможе придбати ліки у мережі муніципальних аптек. А ті, хто отримує субсидію, ще і за півціни. Щодо сьогоднішньої акції по вимірюванню тиску, то люди активно беруть у ній участь, переважно цю жінки та чоловіки літнього віку, серед них виявляються й ті, які страждають саме артеріальною гіпертензією», – каже волонтер ГО «Асоціація лікарів Поділля» Ірина Фостик.

Сьогодні та завтра вінничани та гості міста можуть безкоштовно виміряти тиск та отримати консультацію

Бажаючих виміряти тиск було чимало. Серед них – пенсіонерка Віра Петрівна. «У мене вже кілька років підвищений артеріальний тиск і я вважаю, що такі акції дійсно необхідні. Адже чим раніше людина дізнається про свою хворобу тим легше її буде вилікувати. Зараз люди невідповідально ставляться до свого здоров’я і рідко коли міряють тиск, а побачивши акцію, вони долучаються до неї, адже всього за кілька хвилин можна дізнатися який у тебе тиск та ще й отримати потрібну інформацію», – зазначила вона.



Переглядів: 4142
Поширень: 0